Den åttende største øya i Hellas føles mindre enn sine knappe 500 kvadrat-kilometere, skriver Apollo i pressemeldingen som følger nyheten. I hovedstaden Myrina spaserer du «mellom gamle herskapshus og kan nyte en herlig frappé langs strand-promenaden – smaken av Hellas svøpt i en touch av eleganse».

Ferielandet som vi husker det, for Limnos skal ifølge den samme pressemeldingen ligge utenfor de store turiststrømmene – i et «ekte og autentisk Hellas».

– For oss som elsker det autentisk greske og stadig leter etter reisemål der man kan føle, lukte og smake at man er i Hellas var dette kjærlighet ved første blikk, skriver kommunikasjons-ansvarlig Beatriz Rivera i Apollo om nyheten. 

Av severdigheter nevner hun særlig de langgrunne og fine sandstrendene.

– Siden antallet strender er mange sammenliknet med antall besøkende er det også lett å finne sitt eget lille private badeparadis, mener hun.

I tillegg skal Limnos huse flere arkeologiske utgravningsfelt, ruiner av gamle palasser, kirker og romerske teatre samt historiske byer. 

For den aktive «inviterer øyas varierte landskap til uforglemmelige turopplevelser gjennom både sletter og fjell, geologiske fenomen og varme kilder».

– For en magisk naturopplevelse bør du ta turen til Filoktitis-grotten, som ligger på Limnos østlige side, forslår Rivera.

– Grotten har to innganger, en fra sjøsiden og en fra land, og det sies at det var hjemmet til helten Philoctete etter at han ble forlatt alene på Limnos på vei til Trojakrigen.

Ifølge Apollo er øyas varierende natur hovedgrunnen til at reisearrangøren har valgt å åpne sitt nyeste Apollo Sports-hotell i Porto Myrina. Hotellet huser et stort bassengområde, tre tennisbaner, trimrom, ulike gruppetimer, et stort utvalg av utendørsaktiviteter og spa. 

Første fly til Limnos går etter planen fra Oslo 15. mai 2021.

Priser fra 3 900 kroner per person når minimum to reiser sammen i dobbeltrom. Prisen inkluderer flyreisen og syv dagers hotellopphold på Porto Myrina. ©