Fortsatt gjelder reglene om sosial distanse gjelde, og det blir maks tillatt med 40 personer per tusen kvadratmeter med strand. Parasoller må plasseres fire meter fra hverandre, og solsengene må sprayes med desinfeksjonsmiddel etter bruk. Det blir heller ikke tillatt å servere drinker eller mat til badegjestene.

…hotellene åpner i slutten av juni om alt går etter planen.

– Dette blir en viktig test som vi må klare. Vi må vise at vi med regler og en seriøs tilnærming igjen kan nyte det vakre landet vårt i full trygghet, sier regjeringstalsmann Stelios Petsas.

Hellas håper å redde feriebestillingene fra utlandet og at turistsesongen kan starte fra 1. juli. Landet har foreløpig klart å holde pandemien under relativt god kontroll, og har kun hatt 152 dødsfall og 2744 bekreftede smittetilfeller.

Restauranter og kafeer skal etter planen starte opp igjen driften 1. juni, mens hotellene åpner i slutten av juni om alt går etter planen.

Turisme står for hele 12 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) til Hellas, og Det internasjonale pengefondet (IMF) har beregnet at landet kan vente seg et fall på 10 prosent i BNP i år, før det igjen vil øke med 5,5 prosent neste år.

Samtidig forlenger Sverige innreiseforbud til 15. juni, opplyste statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Innreiseforbudet gjelder reisende som kommer fra utenfor EU og EØS-området, og dermed ikke innreiser fra Norge.

Det omfatter heller ikke svensker som er bosatt andre steder i verden, eller som har spesielle grunner til å reise til Sverige. ©