Landets høye smitte- og dødstall gjør at myndighetene går til dramatiske skritt for å få kontroll over situasjonen. Samtidig gjør de hva de kan for å holde den livsviktige turisttrafikken i gang.

Det fører til at de fleste museene i Istanbul er åpne for turister, som Topkapi og Dolmabahce-palassene. Nær tomme ferger skysser i tillegg besøkende over Bosporos. 

Restauranter på hotellene får også holde åpent, men bare hotellenes gjester får lov til å spise der.

– Du forventer nesten å bli straffet for å reise i disse dager. Her har vi derimot eksklusiv tilgang til en av de vakreste og mest fortryllende byene i verden, kommenterer en britisk musiker til avisen New York Times (NYT).

For de som ankommer Tyrkia er nå PCR-testing for utlendinger begrenset kun til de som viser symptomer på viruset.

Det er få nordmenn i Istanbul. De fleste internasjonale turister kommer ifølge myndighetene fra Russland og Midtøsten, men noen europeere og amerikanere har ifølge NYT funnet veien til den hektiske storbyen med rundt 20 millioner mennesker.

Den tyrkiske nedstengningen kom etter at landet rapporterte at antallet Covid-19-relaterte dødsfall hadde mer enn doblet seg på mindre enn tre uker, ifølge Reuters. 

Lørdag for en uke siden registrerte Tyrkia 196 Corona-døde, langt høyere enn i slutten av oktober da det daglige dødstallet lå på rundt 70. ©