Dette er noen av endringene ute i Europa:

* De svenske regionene Gotland, Värmland, Västernorrland og Norrbotten går fra gult til rødt. Det innebærer at du må i ti dagers karantene etter et besøk der.

* Flere tyske delstater og byer innfører nye tiltak for å bremse spredning av coronaviruset etter at det ble registrert 2828 nye smittetilfeller på ett døgn.

* I Paris har alle barene fått påbud om å stenge. President Emanuelle Macron sier det er aktuelt å innføre nye og strengere tiltak flere steder i landet.

* Madrid og flere andre spanske byer er stengt ned. Helsedepartementets beslutning betød at innbyggerne bare får forlate dem i helt spesielle tilfeller. I kveld ble det derimot kjent at en domstol ikke vil godkjenne dette vedtaket, slik at politiet ikke kan håndheve bestemmelsen og at i praksis kan innbyggerne bevege seg fritt.

* I Italia er smitten relativt lav, men myndighetene har likevel sendt ut et dekret med påbud om munnbind utendørs. De som går uten risikerer en bot på rundt 10 000 norske kroner.

* Den tsjekkiske regjeringen har erklært unntakstilstand og innført strenge restriksjoner på hvor mange mennesker som kan delta på sosiale sammenkomster, både innendørs og utendørs.

* I den belgiske hovedstaden Brussel har man valgt å stenge barer, klubber og kafeer i en måned.

* I Glasgow og Edinburgh må alle puber stenge dørene fra og med i morgen. Andre steder i Skottland må spisestedene avslutte serveringen klokka 18.

* Sykehus-distriktene Norra Karelen og Vasa i Finland, blir i de nye reiserådene frarådet å reise til.

* Kypros, Latvia og Liechtenstein blir nå røde. ©