I undersøkelsen utført av Respons Analyse på oppdrag for forsikringsselskapet Fremtind sier 48 prosent at de skal være hjemme. Andelen er størst i aldersgruppene 18 til 24 år og 25 til 34 år. Tallet er betydelig lavere i aldersgruppene 55 til 64 år og 65 år og eldre.

De spurte har kunnet oppgi flere svar.

På andreplass følger sommerferie på hytta, noe 41 prosent av de spurte planlegger. Her ligger Innlandet lavt, mens Oslo-folk i størst grad svarer at det blir hytteferie. Bilferie kommer på tredjeplass og er noe 32 prosent svarer at de skal. Her skiller aldersgruppen 18 til 24 år seg ut med en høyere andel.

På de neste plassene ligger følgende ferieplaner:
* Oppussing eller oppgraderinger hjemme (21 prosent)
* Telttur (19 prosent)
* Båtferie (7 prosent)
* Bruke DNT-hytter (6 prosent)
* Campingvognferie (6 prosent)
* Annet (14 prosent)

I undersøkelsen oppgir også fem prosent at de ikke har noen planer, mens åtte prosent svarer «vet ikke» på spørsmål om hvordan de skal tilbringe sommerferien.

– Fordi europaferien er kjørt for mange, er det norgesferie som gjelder.

På spørsmål om hvor ferien hadde gått om det ikke var for coronasituasjonen, svarer 44 prosent at det uansett ville ha blitt i Norge. Deretter følger sydentur/charterferie med 20 prosent.

Undersøkelsen er gjennomført i 7. til 13. mai og 1028 respondenter har svart.

Sjekk disse fantastisk fine bilferiene i Norge!

I en undersøkelse utført for Virke i 2019 oppga 31 prosent hjemme og 30 prosent hytta som feriemål for sommeren, mens kategorien utlandet lå på topp – med hele 60 prosent. Årets sommer-undersøkelse er fortsatt ikke klar, men leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv håper at flest mulig tar seg en ferie i Norge.

– Fordi europaferien er kjørt for mange, er det norgesferie som gjelder, sier hun til NTB.

Selv om hun ikke tror at norske ferierende vil kunne veie opp for alle de utenlandske turistene som uteblir, håper hun at folk bruker de kommersielle tilbudene.

– Prøv å tenke litt annerledes. Er det noen steder man ellers ikke ville ha reist til? Vi har et stort og langstrakt land, så det er mange muligheter, sier Bergmål. ©