Statistisk sentralbyrå (SSB) påviser en oppgang på 0,9 prosent i både januar og februar i år sammenlignet med samme måneder i fjor. For mars isolert sett var nedgangen derimot 58,4 prosent for utenlands-flyvninger og 53,7 prosent for innenlands flyvninger.

Nedgangen i flyfrakt av gods i mars 2020 var på 17 prosent sammenlignet med samme måned året før.

Tall som Avinor la fram tidligere i april viste en nedgang på 56 prosent i antall reiser via selskapets flyplasser fra mars i fjor til mars i år. I påskeuka var nedgangen rundt 95 prosent.

Mens Ethiopian Airlines startet opp flyvningene igjen 29. april melder Turkish Airlines at selskapet forlenger flystansen til 28. mai. Selskapet hadde tidligere varslet stans av all internasjonal trafikk til 20. mai, og innenlandsk trafikk til 1. mai.

– Vi vet at det er vanskelig, men vi må være tålmodig i enda en stund for å kunne vinne denne kampen, tvitret selskapets administrerende direktør Bilal Eksi.

Tyrkia meldte mandag om 95 nye coronadødsfall i landet, noe som brakte totalen til 2900 døde. Antall påviste smittetilfeller steg til over 112 000. ©