Rampene som gjør dette mulig er designet av det greske selskapet Seatrac, og vil bli installert på 287 strender over hele landet, ifølge nyhetsmediet Greek Reporter. Så langt er forbedringene allerede installert på mer enn 140 strender.

Med fjernkontroll

– Lik tilgang til havet er en umistelig menneskerett, sier turistminister Vassilis Kikilias i en uttalelse. 

FJERNKONTROLL: Slik fungerer Seatrac-systemet.

– Folk med funksjonshemminger og personer med begrenset mobilitet gis med dette muligheten til å delta i strandaktiviteter med familie og venner, noe som øker livskvaliteten for alle. De kan delta i aktiviteter som svømming, noe som bidrar positivt til deres fysiske og mentale helse, mener Kikilias.

Seatracs ramper fungerer med en fjernkontroll, der brukerne blir senket ned i vannet med en stol langs en bevegelig bane. Ved enden av banen lar et rekkverk brukerne gå av stolen og svømme i vannet.

Les mer om Seatracs system HER!

Satsing i Tyskland

På prosjektets dedikerte nettsted sier Seatrac blant annet at ønsket er å «fremme Hellas som et tilgjengelig strandreisemål for alle». På nettstedet vil rullestolbrukere også finne en liste med et et interaktivt kart over strender som for øyeblikket er tilgjengelige.

I tillegg til de nye rampene jobber Hellas med å installere flyttbare garderober, bærbare sanitærfasiliteter, tilgjengelige parkeringsområder og andre forbedringer «for å skape integrerte tilgjengelige strandreisemål», ifølge prosjektets nettside.

Også Tyskland satser nå stort på å gjøre landet mer tilgjengelig for besøkende i rullestol, blant annet gjennom prosjektet «Turisme for alle». 

Du kan lese mer om det prosjektet HER! ©