Nesten uansett hvor i fjellet du vil reise nå, kan DNT garantere deg plass. Det er mulig å bestille plass på forhånd, men også å komme uanmeldt. Framover nå er sommerfjellet på sitt fineste.

Store variasjoner

– Vi hadde en fin start på sesongen, men det ustabile været har ført til at endel har valgt å utsette fjellturen til senere i sommer. Det samme så vi i juli fjor, og da var det mange som besøkte oss i august, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT, i en pressemelding.

Ifølge ham velger mange velger å legge fjellturen til de siste ukene av ferien sin. Da er det mindre snø og grønnere i høyfjellet. 

– Vi oppfordrer alle til å planlegge fjellferien nå, og reise de kommende ukene. DNT-hyttene har noe for alle, både de som vil ha treretters fjellmiddag og de som vil ha rimeligere overnatting og ordne seg selv, sier Klarp Solvang.

– Ikke avlys

På Iungsdalshytta i Skarvheimen er det grønt og fint, nydelige turforhold og god plass til flere gjester

– Det er fremdeles masse plass på hytta fremover. Vi har geitekillinger å kose med, og kyr som skal melkes – og barna kan være med. Alle som drømmer om stille fjellvann, mektige topper, flotte daler og en opplevelsesrik ferie bør ta turen hit til Skarvheimen, sier vertskap Jarle Tvedt og Vibeke Jarild.

Mye tyder på at mange planlegger en tur til fjells i løpet av ferien. DNTs medlemstall har aldri vært så høye så tidlig i sesongen, og tursentrene melder om mange henvendelser. DNT håper at været ikke skremmer folk fra de store naturopplevelsene i ferien.

– Respekten for værmeldingene er så stor at folk holder seg borte fra fjellet. Det er store lokale variasjoner i fjellet, så om det kan se grått ut på værmeldingene, opplever vi veldig ofte at været blir bedre enn det som er meldt, sier Klarp Solvang. 

– Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til været, og være sikre på tur, men ikke avlys turen fordi det er meldt noen regnbyger i ny og ne, da kan du gå glipp av en helt nydelig fjelltur, mener DNT-sjefen. ©