Vi skal gjøre alt vi kan for å gi de reisende en god feriestart, lover kommunikasjonssjef på landets hovedflyplass Oslo lufthavn, Harald Nygaard Kvam, i en pressemelding.

Sjekk inn digitalt

Før en ferietur er det mange spørsmål. 

– Ofte ligger svaret i e-posten fra eller appen til flyselskapet ditt, sier han

På mange av spørsmålene sitter flyselskapet på det beste svaret. Som når du bør møte opp, hva slags bagasje du kan ta med deg, og hvilke rettigheter du har. 

– Les informasjonen fra flyselskapet nøye, eller last ned appen deres. På Avinors egen app eller nettside vil du også finne mye nyttig informasjon, sier Kvam.

Også før du sitter på flyet er det mye du kan gjøre selv for å senke skuldrene. Sjekk inn digitalt på forhånd, for eksempel. Da har du allerede boardingkortet klart på mobilen. 

Pakk det du trenger

På Flytoget kan du skrive ut bagasjelappen allerede før du kommer til Oslo lufthavn, og på alle Avinors flyplasser kan du selv sjekke inn og feste bagasjelappene fra automatene i avgangshallen.

I høstferien er det også mye spesialbagasje, da flere årstider møtes.

– Noen skal til Syden, andre spille en siste golfrunde eller skal på høstjakt eller fjelltur. Sjekk på forhånd hvor mye og hva slags bagasje du har inkludert i billetten din, avslutter Kvam.

Denne høstferien er for øvrig en gammel feriefavoritt tilbake. Hos Norwegian er Antalya i Tyrkia nå det mest populære reisemålet i utlandet, skriver nettstedet Flysmart24

Noen reisetips i høstferien

Forbered deg på sikkerhetskontrollen

  • Løse gjenstander kan du putte i jakkelomma eller i sekk/veske. Da slipper du å glemme noe på veien videre.
  • Væske skal i klar plastpose, maks 10 enheter på 100 milliliter, og totalt en liter.
  • Mer om sikkerhetskontrollen kan du lese HER!

Bagasjetips og triks

  • Husk å merke innsjekket bagasje godt med navn og nummer. Uten dette det kan føre til problemer om bagasjelappen også forsvinner på turen.
  • Husk å feste bagasjelappen godt. Ta vare på kvitteringen, som du river av og klistrer på for eksempel passet ditt. Sett også på et av de små klistremerkene med strekkoden.
  • Du bør ikke legge passet, viktig medisin, nøkler og annet viktig i innsjekket bagasje. Heller ikke flytende væske. Knuses det en rødvin kan du måtte erstatte bagasje som ødelegges. Mat er også en dårlig idé i den innsjekkete bagasjen.
  • Flere reisetips finner du HER! 
  • Bagasjereglene finner du HER! ©