Utsett togreisen, oppfordrer DB i forkant av streiken, som rammer alt fra S-tog til fjerntog.

Kan bli større

Streiken vil føre til omfattende kanselleringer og forsinkelser for Deutsche Bahns langdistansetog, regiontog og S-Bahn. 

DB oppfordrer på sine nettsider til å utsette togreiser i streiketiden.

Bak streiken står fagforeningen GDL, som blant annet representerer de tyske lokførerne. De er misfornøyde med lønns- og arbeidsvilkår. Dermed fortsetter streikene fra i fjor hos DB, skriver nettstedet EuroNews.

Streiken kommer mens Tyskland arrangerer EM-sluttspillet i håndball for menn fra denne uken, hvor tusenvis av håndballtilskuere forventes å bruke tog for å komme seg til kampbyene.

I begynnelsen av desember gjennomførte GDL en «varslingsstreik» for å signalisere at de var klare for større og lengre streiker blant medlemmene. Ifølge forbundet er den største snublesteinen at DB ønsker at lokførerne skal gå ned fra dagens arbeidsuke på inntil 38 timer til 35 timer, men uten lønnskompensasjon.

Viktig partner

Fagforbundet GDL ønsker lønnsøkninger for å kompensere for inflasjonen. DB sier ifølge Euronews at de har tilbudt en lønnsøkning på 11 prosent, noe forbundet har avvist som utilstrekkelig.

Denne ukens streik skal avsluttes fredag ​​ettermiddag klokken 17.00, men det er ikke kjent når togdriften vil normalisere seg.

Men dersom det ikke blir enighet mellom fagforeningen og DB, er det ventet nye streiker. DB har blant annet markedsført sterkt hvor stor samarbeidspartner statsbanene blir under sommerens månedslange fotball-EM. ©