Noen reiser for matens skyld, andre for kulturen, og stadig flere er på utkikk etter den helt spesielle hotellopplevelen.

TIL KAI: Lighthouse Amsterdam ligger ikke langt fra sentrum.

Når det gjelder sistnevnte er trolig Lightship Amsterdam noe av det mest unike og interessante du kan bo i om dagen. I denne innkvarteringen sover nemlig gjestene i et 70 år gammelt britisk fyrskip – en fyrlykt på kjøl rett og slett.

Skipet ligger trygt forankret til kai, og bare minutter fra sentrum av den nederlandske storbyen.

Ifølge Lonely Planet har hver av de to suitene ombord, kalt «Upper Store» og «Machinery Space», en stor dobbeltseng (king size), gratis minibar og eget bad. De har også egne innganger, vakker utsikt fra dekket og kunstner-studioer i nærheten samt en privat terrasse.

Oppholdet inkluderer også frokost og gratis WiFi.

– Her får gjestene en varm, personlig velkomst i et ikonisk industrimiljø. Og det kommenteres ofte at skipet og rommene ser enda bedre ut i virkeligheten enn på bildet, sier en talsperson for hotellet til Lonely Planet.

Alt av inventar er elegant og moderne. Samtidig er rommene utformet med lekre glassvegger som gjør det mulig for gjestene å se skipets indre slik det opprinnelig var ment.

Fyrskipet ble renovert av et lokalt ektepar, som brukte 11 år på å fullføre arbeidet. Paret, sammen med sine to barn, bor også på skipet, ifølge fyrskipets nettside.

Booking.com har for øvrig vurdert denne kreative innkvarteringen til 10 av 10. 

Prisene starter på vel 5400 kroner for et opphold på to netter. For mer informasjon, eller for å gjøre en bestilling, besøk nettstedet til Lightship Amsterdam. ©

FYRSKIP 1: Detalj fra et av rommene.
FYRSKIP 2: Lekker integrering av kjøleskapet.
FYRSKIP 3: Glassveggene gjør at du kommer i nærkontakt med skipets indre.
FYRSKIP 4: Det merkes knapt at du er på an gammel arbeidsbåt.