Argentinerne er kjent for sin kjærlighet for kjøtt, men galopperende inflasjon gjør at biffsalget har falt betraktelig.

Må ha kjøtt

Hittil i år har salget av storfekjøtt gått ned med nesten 16 prosent i landet, der mange sosiale samlinger foregår ved grillen eller på biffrestaurant.

– Storfekjøtt en sentral del av det argentinske kostholdet. Dette er som om italienere ikke lenger fikk pasta, sier pensjonisten Claudia San Martin til nyhetstjenesten Reuters.

Hun står da i kø hos slakteren og sier hun er villig til å kutte ned på andre innkjøp, inkludert rengjøringsmidler, men kjøttet er hellig.

– I vanskelige tider som dette mener jeg du kan be argentinerne kutte hva som helst, men vi klarer oss ikke uten kjøtt, sier hun.

Kritisk

Likevel viser tallene at kjøttforbruket hittil i år tilsvarer omtrent 44 kilo storfekjøtt per person på årsbasis. Det er en markant nedgang fra 52 kilo i fjor. Hovedårsaken er en prisvekst på opp mot 300 prosent og en økonomi som har stagnert mens president Javier Milei strammer kraftig inn.

– Nå er situasjonen kritisk. Forbrukerne tenker kun med lommeboken når de tar beslutninger. Kjøpekraften svekkes fra måned til måned, sier Miguel Schiariti, som leder den lokale bransjeforeningen for kjøttprodusenter, CICCRA. ©