Om ikke sol- og badeferien blir som forventet får du nemlig pengene tilbake om ikke været slår til. Først ut er Sverige, men snart vil værgarantien også gjelde for norske, danske og finske feriereisende.

Pengene raskt tilbake

Når du bestiller en sol og badeferie er det nesten bare en ting som garantert ødelegger opplevelsen, nemlig regn. Nå får du muligheten til å forsikre deg mot akkurat dette. TUI Sverige innfører i løpet av oktober en værgaranti som gir deg pengene tilbake om det regner.

Værgarantien lanseres i samarbeid med techselskapet Sensible Weather.  I praksis betyr det at du kan legge til værgaranti når du bestiller reisen din. 

Kostnaden beregnes ut fra værprognosen der hotellet ditt ligger. Om værprognosen sier at det vil komme 1,5 mm nedbør per time eller mer, i minst to timer, aktiveres garantien automatisk, og du får tilbake penger samme dag. 

Reisens totalkostnad avgjør hvor mye penger du får igjen. Tanken bak er at det skal være enklest mulig å få penger refundert gjennom værgarantien.

På utvalgte reisemål

– Vi kan selvsagt ikke kontrollere været på reisemålene våre, men værgarantien betyr at gjestene våre ikke får ferien ødelagt av regn, sier Tommy Serban, kommersiell direktør hos TUI i Norden i en pressemelding.

– Kompensasjonen utbetales samme dag, noe som betyr at du kan bruke pengene på andre aktiviteter som for eksempel museumsbesøk eller shopping,

Værgarantien lanseres i Sverige i oktober og er tilgjengelig som et alternativ for kunder som bestiller en pakkereise med TUI på utvalgte reisemål. Hvilke det er snakk om er foreløpig ikke klart.

Den skal lanseres forløpende også i resten av TUI Nordic.

– Jeg har faktisk hatt en del uflaks med været på ferie, så det er moro at vi kan tilby et plaster på såret til gjestene våre, hvis det skulle skje. Man kan ha uflaks, selv på det mest solsikre reisemålet, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. ©