Nylig avduket selskapet sin nye kapseldesign kalt Spaceship Neptune. Det er noe de kaller en karbonnøytral, «proprietær splash-kjegle», utviklet for «skånsom landing på vannet».
WiFi ombord
Den sfæriske formen er optimal for trykkmotstand, og innvendig gir den mer takhøyde.
Neptune-kapselen, som skal sendes 32 kilometer ut i verdensrommet, inkluderer også vinduer med reflekterende glass for å begrense solenergien.
– En astronauts drømmehjem, som Space Perspective beskriver den.
Selskapet kaller seg «verdens første selskap for luksuriøse romfartsopplevelser». Billettprisen på den totalt seks timer lange turen ut i verdensrommet vil ligge på rundt 125 000 dollar (ca. 1,2 millioner kroner) per passasjer. Til den prisen får du blant annet sitte i komfortable plysjseter når du «seiler» vel tre mil over jordens overflate. Kapselen vil også være utstyrt med Wi-Fi slik at alt det passasjerene fanger på mobiltelefonen vil kunne videresendes tilbake til jorden.
– Vårt eget utviklede flysystem betyr at kapselen og SpaceBalloon forblir tilkoblet. Start- og landingsforholdene vil alltid være innenfor vår kontroll, sier grunnlegger og teknologisjef Taber MacCallum i Space Perspective i en uttalelse.
Flere aktører
– Teamet vårt har med romskipet Neptun laget et utrolig robust, trygt og svært elegant og luksuriøst system for romopplevelser. Enkelhet og automatisering er nøklene til sikkerhet, fortsetter han.
Neptun-kapselen er patentsøkt og er for tiden i produksjon nær Space Perspectives operasjonssenter ved NASAs Kennedy Space Center i Florida.
Etterhvert vil reisende kunne overnatte og betrakte jorden fra oven, når Orbital Assembly sin Voyager Station åpner. Hotellet, som er anslått å åpne i 2027, vil ha innkvartering for opptil 280 gjester. Her blir det til og med mulig å kjøpe sin eget villa, som feriehus.
Det foreligger foreløpig ingen pris, men den blir neppe for Hvermansen.
Flere selskaper er gang med turisme i verdensrommet, en satsing som blant annet inkluderer Amazon-gründeren Jeff Bezos’ Blue Origin og Richard Bransons Virgin Galactic, som allerede har brakt passasjerer ut i verdensrommet. ©