Appen er utviklet slik at du i fremtiden vil kunne registrere alle typer vaksiner i ett og samme digitale pass. Første flyvning med den internasjonale luftfarts-organisasjonen IATAs digitale reisepass blir fra Singapore til London 15. mars.

Alle passasjerer som har mobiltelefoner med Apples iOS-operativsystem vil kunne laste ned IATAs Travel Pass-app, og lage en digital ID som inkluderer profilbilde og passinformasjon.

Deretter kan passasjerer bestille sin «før avreise» Corona-test på en av syv utvalgte klinikker i Singapore. Dette gjøres gjennom en egen online-portal, og ved hjelp av digital ID og flightinfo i selve appen.

Passasjerer vil selv kunne sjekke testresultatene samt avgangs-bekreftelse direkte i appen. IATA Timatic Registry vil videre gi informasjon om Covid-19 test- og innreise krav på destinasjonen. Status fremvises ved innsjekking før avreise. I samsvar med gjeldende juridiske krav må passasjerer i tillegg ta med en fysisk kopi av testen. 

Den utstedes av klinikken som utførte Covid-19-testen.

Ved å samle all helseinformasjon i en enkel app kan du som passasjer forvente en raskere og jevnere innsjekkings-prosess i fremtiden. Brukerne vil ha god kontroll over hvordan deres personlige informasjon deles, da data kun lagres lokalt i mobiltelefonen – og ikke i en sentral database.

– Den første fasen av prosjektet var for å etablere en sikker og brukervennlig standard som verifiserer testresultater – og i fremtiden vaksinasjonstatus, sier JoAnn Tan, markedsansvarlig i Singapore Airlines, i en pressemelding.

– Vi ser frem til å effektivisere bekreftelses-prosessen ytterligere i fase to, slik at den kan integreres i SIAs mobilapplikasjon. Dette vil bidra til en enkel og digital løsning for våre kunder, mener Tan.

IATA håper partnerskapet med Singapore Airlines vil bidra til å få flyindustrien på beina igjen. 

– I det lange løp vil de digitale elementene i IATAs Travel Pass gi Singapore Airlines kunder en behagelig, kontaktløs reiseopplevelse, sier IATAs Nick Careen i en kommentar. ©