KLAR: Podden gjøres klar for test.

Sist søndag gjennomførte nemlig Virgin Hyperloop sin første vellykkede, bemannede tur i sitt høyhastighets «kapseltog», dog ikke i mer enn 160 km/t.

Det hele fant sted på Virgin Hyperloops 500 meter lange bane i Las Vegas.

– Dagens vellykkede test viser at dette vil endre måten folk verden over kommer til å bo, jobbe og reise i årene som kommer, sa Sir Richard Branson etterpå.

Han står bak prosjektet. Neste skritt i utviklingen er å etablere denne superhurtige formen for personlig transport til større byer som Dubai og Las Vegas.

Ferdig utviklet og klar til bruk vil passasjer-kapslene ha plass til opptil 28 personer. Så langt er det utført mer enn 400 tester med hastigheter opp mot 650 km/t. Søndagens test fullført med mennesker hadde 172 km/t som toppfart.

Kapslene – eller «poddene» – fyker gjennom et lavtrykksrør ved hjelp av magnetisk levitasjon og vil i tillegg kunne transportere gods.

– Da vi startet i en garasje for over seks år siden var målet enkelt – å transformere måten folk beveger seg på, sier Josh Giegel, medgründer og teknologisjef for Virgin Hyperloop og en av de første passasjerene.

– I dag tok vi et stort sprang mot den ultimate drømmen, ikke bare for meg, men for alle oss som ser mot en «månelanding» her på jorden.

Virgin er ikke det eneste selskapet som jobber med et superrask hyperloop-tog av den typen. Nederlandske Hardt Hyperloop ønsker å bygge et lavenergi-tog som kan bringe passasjerer fra Paris til Amsterdam på omtrent 90 minutter. ©

Se filmen om den første testen her!