Reisende på Los Angeles internasjonale lufthavn vil fortsatt kunne kjøpe vann i resirkulerbart beholdere i aluminium eller glass.

Tiltaket skjer av miljøhensyn og for å minimere avfall.

PÅFYLL: Det er opprettet en rekke påfyllings-stasjoner på flyplassen.

Påfylling

– Vi oppfordrer nå våre gjester til å hjelpe oss med å nå målet om å eliminere plastavfall på flyplassen, sier flyplassens administrerende direktør Justin Erbacci i en uttalelse.

I stedet for å kjøpe plastflasker håper man nå at de reisende har med seg vannflasker som kan gjenbrukes og fyller dem på en flyplassens «vannstasjoner».

I uttalelsen fra ledelsen bemerkes det at «engangsplastflasker i alle størrelser som inneholder renset vann uten kullsyre og uten smak, kildevann, mineralvann, artesisk vann, brønnvann, springvann og elektrolyttforsterket vann er underlagt politikken».

Arbeidet med å fjerne plastflaskene startet for to år siden, for å gi leverandørene tid til å områ seg. Forbudet trådte i kraft i juni.

Flyplassen har i denne perioden installert flere vannpåfyllings-stasjoner.

Økt tilgjengelighet

– Vi står overfor en klimakrise, og utfasing av vannflasker i plast til engangsbruk er et viktig skritt for å redusere vårt miljøavtrykk, og beskytte helsen og levebrødet til innbyggerne i Los Angeles, sier byens borgermester Karen Bass i uttalelsen.

Dette er ikke første gang en flyplass i California har forbudt salg av engangsplastflasker. I 2019 forbød San Francisco flyplass salg av engangs vannflasker i plast, og utvidet forbudet i 2021 til å omfatte ytterligere drikkevarer som brus og te, ifølge en uttalelse fra flyplassen.

De siste årene har flyplasser rundt om i verden økt tilgjengeligheten av påfyllingsstasjoner for vannflasker. På verdens travleste flyplass, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, er det over 50 påfyllings-stasjoner for vannflasker, ifølge et selskap som produserer deler av stasjonene. ©