Selskapets aller første flyvning går til Tromsø. Oppstartstidspunktet er tilpasset Regjeringens plan for gjenåpning av det norske samfunnet.

– Det gir oss den forutsigbarheten vi trenger for å kunne starte billettsalget, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr i en pressemelding.

Ifølge ledelsen er det stor entusiasme i Flyr-staben etter å komme i gang, og stor interesse fra folk som vil ut og reise.

I første omgang skal Flyr betjene flere norske byer. Etter hvert kommer «kjente og kjære reisemål» i Europa inn i programmet, blant annet Malaga, Alicante og Nice. Antallet fly og destinasjoner skal økes i takt med etterspørselen. Siktemålet er en flåte på rundt 30 fly.

Flyselskapets første maskin av typen Boeing 737-800 leveres i mai. De neste ankommer i juni. Deretter skal flåten etter planen utvides gjennom høsten.

Ifølge pressemeldingen er piloter og kabinpersonell på vei inn til trening og servicekurs. De første kursene er fulltegnede.

– Det er stor pågang fra dyktige folk med lang luftfartserfaring som ønsker å jobbe for Flyr, skriver selskapet videre i meldingen.

Selskapet har per i dag 45 ansatte «med solid erfaring fra norsk luftfart», og vil ha om lag 350 ansatte innen utgangen av året om alt går som planlagt. ©