Det er Eurocontrol* som har rangert de største 20 europeiske flyplassene i henhold til deres ankomst- og avgangspunktlighet. 

På listen er det Lisboa lufthavn i Lisboa som kommer dårligst ut. Her var kun drøyt halvparten (54 prosent) av flyvningene i fjor på tidtabell, like foran Frankfurt hvor i underkant av 56 prosent gikk i tide.

På tredjeplass blant flyplasser med flest forsinkede avganger i 2022 er Paris-Charles de Gaulle, som ble rammet av streiker i fjor sommer, og hvor 56,8 prosent av flyvningene var i tide. Londons to store flyplasser Gatwick og Heathrow kom på henholdsvis fjerde og femteplass med 57,5 ​​og 60,8 prosent av flyavgangene i tide, like foran Amsterdam Schiphol med en avgangspunktlighet på 61 prosent.

Best av flyplassene på listen er Gardermoen i Oslo, hvor 76,2 prosent av flyene gikk i tide. På andreplass kom Adolfo Suárez Madrid-Barajas i Madrid med 75,6 prosent avganger på tidtabell, foran Wien internasjonale lufthavn i Wien på tredjeplass, Athen internasjonale lufthavn i Athen på fjerde, Istanbul lufthavn på femteplass og Kastrup i København på sjetteplass – alle med en avreisepunktlighet på over 72 prosent. ©

* Eurocontrol er en sivil-militær internasjonal organisasjon som arbeider for å fremme sikkerheten i europeisk luftfart, koordinere lufttrafikktjenesten i Europa og utvikle et integrert europeisk system for flykontrolltjeneste. 41 stater er medlem av Eurocontrol i tillegg er Israel og Marocco observatører. (Wikipedia)