En storstreik i den tyske transportsektoren gjør at reisende må finne andre alternativer.
Nesten alle rammes
Den 24 timer lange streiken er en av de største i omfang i Tyskland siden 1990-tallet og påvirker jernbanen, flytrafikken, busser og ferger over hele landet. Dagen har fått tilnavnet «Superstreiktag».
De fleste langdistanseruter og regiontog er innstilt da mer enn 30 000 jernbanearbeidere deltar i streiken, ifølge jernbaneforbundet EVG.
Nesten alle av landets flyplasser rammes – med flyplassen i Berlin som et unntak.
Ønsker lønnsøkning
– Streikeviljen er veldig sterk, og sinnet blant arbeiderne over å bli holdt igjen av arbeidsgiver er enormt, sier Kristian Loroch, medlem av EVGs forhandlingskomité.
– Vi streiker i dag fordi i felles forhandlinger, til tross for den trange økonomiske situasjonen for mange arbeidere, har vi ikke blitt tilbudt noe som er verdt seriøse forhandlinger, sier han videre.
Fagforeningene presser på for høyere lønninger i transportsektoren i lys av den høye inflasjonen og de stigende energiprisene. Fagforeningen Verdi ønsker en lønnsøkning på 10,5 prosent for sine medlemmer, mens EVG forsøker å forhandle fram en økning på 12 prosent.
Mange rammes
Også i Frankrike pågår det omfattende protester mot den nye pensjons-bestemmelsen. Dette vil også ramme luftfarten. I Spania er det varslet streik på 17 av landets flyplasser, som omfatter ansatte på bakken i selskapet Swissport. Det rammer flyselskaper som Iberia, Finnair. Air France og Vueling, som alle bruker dette selskaper, ifølge nettstedet Flysmart24.
Også London Heathrow rammes om 1300 sikkerhetsvakter går ut i streik i påsken, som de har varslet. Det gjelder Terminal 5, hovedterminalen til British Airways, men det fryktes at virkningen vil spre seg til andre terminaler.