Den danske attraksjonen er et populært reisemål for tusenvis av nordmenn, og nå blir Legoland en attraksjoner rikere.

Verdenskjent merke

Det var i 2018 at den italienske bilprodusenten Ferrari introduserte sportsmodellen Monza SP1. Det er en rå fartsmaskin med 6,5 liters 12V motor og hele 799 hestekrefter under panseret.

Nå er sportsbilen med en lengde på 4,68 meter, og en bredde på 1,99 meter, bygget i full størrelse av 383 610 LEGO-klosser. 

Vidunderet kan oppleves fra torsdag 18. mai, og er årets store nyhet i Legoland,

De besøkende får også muligheten til å bygge sin egen Ferrari, som kan testes ut på en digital racerbane. Dette prosjektet har fått navnet Ferrari Build & Race og er ment som en interaktiv attraksjon.

– Ferrari er et verdenskjent merke, kjent for sine unike biler, og vi gleder oss veldig til å presentere en helt ny type interaktiv attraksjon sammen med Ferrari her i Legoland, sier direktør Christian Woller i Legoland i en pressemelding.

Levende på racerbanen

Den digitale racerbanen er en kopi av «Pista di Fiorano», som er Ferraris egen testbane i Fiorano Modenese, nær den italienske byen Maranello. Ferrari-bilene de besøkende bygger blir skannet og går inn i den digitale versjonen av testbanen.

– Ferrari Build & Race blir en helt ny digital byggeopplevelse, mener Woller.

Det er med andre ord helt nytt at Legoland kombinerer fysisk LEGO-bygging med en digital opplevelse, der gjestenes egenbyggete LEGO-biler blir «levende» på racerbanen.

Ferrari Build & Race byr også på morsomme fakta om Ferrari, samt historien bak det legendariske bilmerket. 

Aktiviteten vil fysisk erstatte byggeopplevelsen Rebuild The World. Danmarks nest største turistattraksjon etter Tivoli åpner sesongen lørdag 1. april. ©