Fergeselskapet Fjord Line pålegger bruk av munnbind hos ansatte med kundekontakt, mens DFDS nå anbefaler munnbind i trengsels-situasjoner.

Samtidig berøres ikke fergetrafikken til utlandet.

– Innskjerpingen skjer for å skape trygghet på reisen og for å sende et signal om at vi tar denne situasjonen på aller største alvor, sier Fjord Lines konserndirektør Richard Ternblom til Fædrelandsvennen.

«…det er vanskelig å holde den nødvendige avstanden mellom personer når man skal gå om bord og i land.»

Ternblom regner med at praksisen er i gang i løpet av uka. Ferjeselskapet seiler mellom Bergen, Stavanger, Kristiansand, Langesund og Hirtshals i Danmark. Tiltaket kommer etter at danske myndigheter har anbefalt bruk av munnbind på transportmidler med mange mennesker.

Stavangerfjord, som er blant Fjord Lines ferjer, har en kapasitet på 1500 passasjerer og 600 biler, men har seilt med redusert kapasitet den siste tiden på grunn av Corona-situasjonen. Det har også utenlandsfergene til flere av de andre selskapene gjort.

DFDS som drifter danskebåten som går mellom Oslo og København ønsker også å forbedre egne smitteverntiltak etter utbruddet på Hurtigrutens skip.

– En av erfaringene vi har gjort oss etter at vi startet opp igjen er at det er vanskelig å holde den nødvendige avstanden mellom personer når man skal gå om bord og i land. Derfor anbefaler vi passasjerene å bruke munnbind i disse situasjonene, sier kommunikasjonssjef Gert Jakobsen i DFDS til NRK.

Mandag ble det også klart at Color Line skjerper rutinene og strammer inn på karantenereglene for artister og andre som kommer fra røde soner, og som driver underholdning på skipene deres. Disse må nå i ti dagers karantene i Norge før de går om bord.

– For oss gjelder det i hovedsak for Portugal og potensielt noe i Sverige, sa konserndirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til E24 mandag.

Han understreket videre at dette er snakk om under 50 ansatte totalt. Color Line-ferja Color Magic, som er blant skipene som går til Kiel i Tyskland, har kapasitet på maks 2812 passasjerer om bord, men har seilt med færre en vanlig på grunn av Corona-pandemien. ©