Lykkes du ikke første gang kan du prøve igjen, var trolig strategien for en gruppe brasilianske turister som reiste til landets atlantiske skjærgård Fernando de Noronha. De reisende oppfylte ikke Corona-kravene, og endret etter sigende datoen på dokumentasjonen. Det endte med fengsel, ifølge Associated Press.

Øygruppen Fernando de Noronha ligger 340 kilometer utenfor den nordøstlige kysten av Brasil. 10. oktober ble det åpnet igjen for turister, så lenge de besøkende testet negativt for coronavirus med en såkalt RT-PCR-test innen en dag etter avreise.

«Øyene var fra april til juni til og med avskåret for innbyggere på øyene som var på det brasilianske fastlandet.»

Onsdag 28. oktober ankom fire turister fra Araguaína i den brasilianske delstaten Tocantins via et privat jetfly og forela sine negative testresultater fra 25. oktober – tre dager før avreise, ifølge en artikkel på Fernando de Noronhas sitt eget nettsted. 

Da de ble bedt om å ta prøvene på nytt skal de etter eget sigende ha tatt en ny test på avreisedagen og ventet på resultatene.

I følge nyhetsmeldingene presenterte gruppen sine nye resultater dagen etter. Men da tjenestemenn sjekket med laboratoriet, fant de ut at datoen var endret. Dermed ble de fire brasilianerne arrestert og fengslet, og testet for coronavirus igjen 30. oktober.

Fernando de Noronha er et av UNESCOs verdensarvsteder, der en av verdens flotteste strender – Baia do Sancho – befinner seg. Men etter at øygruppen ble gjenåpnet for turister er det registrert 16 nye tilfeller av koronavirus.

Før åpningen i oktober fikk Fernando de Noronha mye oppmerksomhet for sin noe uvanlige Corona-strategi der kun besøkende som allerede hadde vært smittet Covid-19 fikk komme. Før det var turisme forbudt fra mars, og øyene var fra april til juni til og med avskåret for innbyggere på øyene som var på det brasilianske fastlandet.

Globalt er det bare USA og India som har flere Corona-tilfeller enn Brasil, med vel 5,5 millioner. Landet har også det nest høyeste dødstallet etter USA. Mer enn 160 000 har mistet livet på grunn av viruset, ifølge Johns Hopkins Coronavirus Resource Center. ©