Tilbudet gjelder for alle som fyller 90 år i løpet av 2024.

Sporty 90-åringer

– Vi feirer 90 år med hverdag og eventyr, men føler oss sprekere enn noen gang, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe til bransjebladet Kampanje.

Underveis i jubileums-forberedelsene fant han og medarbeiderne ut at det finnes over 15 000 90-års-jubilanter spredt over hele landet.

– Da tenkte vi at vi likeså godt ville invitere hele gjengen med på feiringen, sier Skaug.

Uansett om jubilantene vil fly til Florø, Færøyene eller Firenze kan de nå fly en gratis reise med Widerøe, så lenge de bestiller og gjennomfører reisen i løpet av året. 

– Etter å ha hatt med oss en gjeng sporty 90-åringer på filmopptak, er vi overbevist om at det finnes mange der ute som vil være med på tur, sier flyselskapets markedsdirektør Mette Øyen.

For å vekke reiselysten til de jevnaldrende jubilantene slipper Widerøe i disse dager en kampanje i tradisjonelle medier som TV og print, i tillegg til sosiale medier (se under).

Som før

Widerøe flyr til 41 reisemål i Norge, i tillegg til åtte i utlandet. Seksti prosent av virksomheten er rene kommersielle flyvninger. De resterende førti prosent er anbudsflygninger, såkalte FOT-ruter (forpliktelse til offentlig tjenesteyting) på oppdrag for Staten, til norske regionale lufthavner hvor det ikke er mulig å fly på kommersielt grunnlag.

Selskapet opererer en flåte med 41 Bombardier Dash 8 turbopropfly med 39–78 seter, og 3 Embraer E190-E2 med 110 seter.

Konsernet har rundt 3 000 ansatte (årsverk) i 2016, etter at datterselskapet Widerøe Ground Handling AS (WGH) overtok bakketjenestene til SAS på alle lufthavner i Norge, med unntak av Oslo lufthavn på Gardermoen.

LES MER: – Det skal bli lettere å fly!

Hovedkontoret ligger i Bodø, men flere sentrale, administrative funksjoner er lokalisert på Lysaker utenfor Oslo. Hva som skjer i forbindelse med overtakelsen av Norwegian gjenstår å se, men ifølge ledelsen i begge selskapene blir ikke selskapets operasjoner og bemanning rørt – med det første.

– Det er ikke planen per idag, sier Norwegian-topp Geir Karlsen. ©