Kanalskipet ble satt i trafikk samme året som statsmannen Winston Churchill ble født. I dag regnes M/S Juno som verdens eldste registrerte passasjerskip med overnatting.

Setter stemning

Ombord på det 150 år gamle skipet har passasjerene tilgang til tre dekk, salong og spisestue. Under seilingene innkvarteres de i tilsammen 29 utvendige lugarer, som alle er utstyrt med køyesenger. 

Bortsett fra i bryllupslugaren. Her overnatter du i en dobbeltseng.

LES MER: På kjøl gjennom Sverige!

De mange årene på vannet setter sine spor, men fremfor å gi skipet en total overhaling og modernisere det samtidig har rederiet valgt å reparere småskader og annet nødvendig vedlikehold  underveis. Målet er å bevare cruiseskipets opprinnelige utseende.

LANG TRADISJON: M/S Juno har trafikkert Göta Kanal siden 1874. (Arkivfoto)

– Skipene bidrar til å sette stemningen for våre gjester, sier Fredrik Duveskog, næringsdirektør i Göta Kanal. Han er både glad og stolt over å bidra i bevaringen av det klassiske kanalcruiset

– Det er en helt spesiell opplevelse som vi gleder oss til å dele med våre gjester om bord på kanalskipene hvert eneste år.

Oppgang

Siden 2001 har rederiet Göta Kanal vært eid av det svenske opplevelsesselskapet Stromma Group, som har aktiviteter i flere land. På hjemmebane driver gruppen blant annet kanalturen Canal Tours Copenhagen og Copenhagen City Sightseeing-bussene.

Sammen med M/S Diana og M/S Wilhelm Tham utgjør skipet i dag rederiets flåte. Hvert år mellom mai og september håndterer skipene seilingen av de totalt fire cruiserutene på to til seks dagers varighet som rederiet har i porteføljen.

I sesongen seiler M/S Juno regelmessige kanalcruise mellom Gøteborg og Stockholm via den over 600 kilometer lange Göta Kanal. Seilingene tar fire dager.

Etter Corona-pandemien har interessen for cruiset tatt seg opp igjen. I fjor opplevde rederiet at antallet bestillinger var på linje med årene før. ©