Lindt Home of chocolate åpnet 13. september, og er trolig det nærmeste du kommer forestillingen mange har av et himmelrike for den slags.
Erobret verden
Innenfor denne sveitsiske versjonen av Charlie og sjokoladefabrikken tas du med på en interaktiv reise gjennom «De syv sjokoladeverdener» – blant annet fra dyrking av kakaotreet til produksjon av sjokolade.

Kakaobønnen kommer som kjent fra treet i Mellom-Amerika med samme navn, og som ble dyrket av maya-indianerne. Bønnene skal ha vært brukt i minst 2500 år, men kom ikke til Europa før i 1506 takket være eventyreren og oppdageren Christofer Columbus,
Den første sjokoladekaken ble laget i 1847, etter at sjokolade frem til da hovedsakelig ble brukt i drikker. Siden erobret versjonen i fast form verden. Hva Norge vært uten Freia melkesjokolade, liksom.
Utstillingene i museet i Zürich forteller i tillegg ikke overraskende historien om sveitsisk sjokolade-fremstilling, om hvordan produksjonen har foregått hos Lindt, men også om berømte forgjengere.
Her finnes også andre aktiviteter.
Midtpunkt
På Lindt Chocolateria kan du for eksempel lære å lage din egen velsmakende konfekt, mens museets forsknings-anlegg gjør deg kjent med Lindts produksjons-prosesser. Praline Tasting Room hører også med, der du får innblikk i den fylte sjokoladens spennende, uendelige verden.
Se video med Roger Federers introduksjon til det nye sjoko-museet:
I motsetning til på Willy Wonkas fabrikk oppfordres gjestene hos Lindt til å ta med godteri hjem. Bygget huser nemlig verdens største Lindt sjokoladebutikk.
Om ikke denne labyrinten av hvit og mørk sjokolade er imponerende nok – i sentrum for alt dette kan Lindt Home of Chocolate skryte på seg en annen rekord. Her ligger nemlig verdens største sjokolade-fontene. Dette midtpunktet på vel ni meter hilser gjestene velkommen ved inngangen, og med det setter tonen for en sjokolade-opplevelse av de sjeldne. ©

