Forbruker-undersøkelsen «Reisepuls» er gjennomført av Opinion på vegne av arbeidsgiver-organisasjonen Virke i november og desember 2022 og inkluderer totalt tusen respondenter.

Med familien

– Påskeferien i Norge er ofte kortreist ved at man tilbringer den i den samme landsdelen som man er bosatt i, og da er det ofte hytta som gjelder, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke i en pressemelding. 

34 prosent av nordmenn planlegger å ha påskeferie i år, og av dem sier åtte av ti at den skal tilbringes i Norge, ifølge undersøkelsen.

Å være sammen med familie og venner er formålet med årets påskeferie for 85 prosent av de spurte. 45 prosent svarer at påsken skal tilbringes med ski på beina eller på fottur.

Fulle avganger 

– Skidestinasjonene i Innlandet, Viken og Vestfold og Telemark er klare for storinnrykk til uken, sier Pettersen.

To av ti vil reise utenlands, og da er det flest som vil til Spania med 27 prosent. Sverige og Storbritannia er også populære, og henholdsvis 13 og 12 prosent av de som vil til utlandet i påsken, svarer at de vil reise dit.

– Reisearrangørene melder om at mange avganger er fulle, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme eller storbyferie i påskeferien, sier Pettersen. ©