Ordningen det Dubai-baserte flyselskapet nå tilbyr knytter seg til gratis dekning av medisinske utgifter og karanteneopphold hvis du som passasjer pådrar seg koronasmitte under reisen. Den vil gjelde alle passasjerer uavhengig av destinasjon og kabinklasse.

Omfattende ordning

Utgiftene som dekkes begrenser seg til medisinske utgifter på opptil 1,6 millioner kroner og karantene-kostnader på rundt 1100 kroner per dag i 14 dager om du får påvist korona-smitte på reisen.

Dette dekkes av flyselskapet uten omkostninger for kundene.

– Vi vet at folk lengter etter å fly når grensene rundt om i verden gradvis åpnes igjen, men de etterlyser fleksibilitet og forsikringer hvis noe uforutsett skulle skje under reisen, sier Hans Høyhet Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates Group styreformann og konsernsjef, i en pressemelding.

Ifølge ham har Emirates jobbet hardt for å redusere risikoen for smitte, ved blant annet å fornye bestillingsregler som gir økt fleksibilitet.

– Nå tar vi dette til neste nivå, ved å være den første i bransjen som tilbyr kundene våre gratis global dekning for korona-relaterte medisinske utgifter og karantene-kostnader, legger sjeiken til.

  • Tilbudet er iverksatt med øyeblikkelig virkning om du flyr med Emirates frem til 31. oktober 2020 (første flyreise skal fullføres før eller 31. oktober 2020).
  • Det er gyldig i 31 dager fra det øyeblikket du flyr den første etappen av reisen, som betyr at du kan dra nytte av den ekstra forsikringen dette gir, selv om reisen går videre til en annen by etter ankomst til Emirates-destinasjonen.
  • Du trenger ikke registrere eller fylle ut noe skjema før reisen, og du er ikke forpliktet til å bruke tilbudet fra Emirates.
  • Enhver som får påvist Corona-diagnose under reisen må ta kontakt på et dedikert direktenummer for å benytte seg av assistanse og dekning. Nummeret er tilgjengelig HER.
ÅPNER: TUI har åpnet opp blant annet til Rhodos, og lanserer i den forbindelse en Corona-garanti. (Foto: Bjørn Moholdt)

 

TUI Corona-sikrer

Også turoperatøren TUI tilbyr Corona-forsikring gjennom sin Covid Care-ordning, som gjelder alle charterreiser fra 16. juli, og dekker blant annet testing og repatriering.

– Reiselysten er der, og det meste av sommerens reiser er allerede utsolgt. Forståelig nok har kundene våre mange spørsmål om hvordan det er å reise nå, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.

På den bakgrunn har TUI iverksatt ekstra tiltak for å «sikre en trygg og komfortabel ferie på alle selskapets destinasjoner». Det inkluderer nå også en Corona-dekning for de som reiser i 2020.

– Det er viktig for oss at kundene våre vet at vi vil ta vare på dem uansett hva som skulle skje, sier Aspengren.

  • Dekker alle pakkereiser med charterfly frem til 31. desember 2020 og skal brukes sammen med vanlig reiseforsikring.
  • Dekningen er uten ekstra kostnad og blir automatisk inkludert i hver bestilling, både eksisterende og nye bestillinger.
  • Kostnader ved testing samt medisinsk hjelp eller hjemsendelse blir dekkes hvis medisinsk nødvendig knyttet til Covid 19.
  • Blir reisende blir bedt om å isolere seg vil beskyttelsen dekke oppholdet og ny hjemreise.
  • Ordningen er et tillegg til personlig reiseforsikring,og ikke en erstatning.

Mer informasjon om ordningen finner du HER!