Tidlig i 2022 fikk søsterselskapet til britiske G6 Aviation en uvanlig forespørsel: Om å frakte ti passasjerer med deres ti hunder fra London til New Jersey i USA.

Det ledet i sin tur til etableringen av K9 Jets (K9 som i canine = hund), flyselskapet som tar hundeeiere på alvor.

Stuet bort

Ekteparet Kirsty og Adam Golder var ikke uvant med spesielle krav. Med sitt selskap G6 – en «boutique» flyoperatør med en flåte av innleide privatfly – betjente de alt fra «velstående familier til musikk-moguler, fotballspillere og kongelige».

FULL MASKIN: God stemning i «hundeflyet». (Foto: K9 Jets)

Det ble også springbrettet til den nye satsingen, som ble ytterligere forsterket av en Facebook-gruppe som knyttet eiere av kjæledyr sammen med dedikerte charter-operatører.

Mye av bakgrunnen for satsingen er også det faktum at det blir stadig mer utfordrende å ta hunder og katter med på fly. Flere hunder som har vært stuet i lasterommet har dødd. Dette gjelder spesielt kortsnutete raser som bulldog, angivelig fordi de sliter mer enn andre med pusten.

Populært

De mer enn 30 000 medlemmene på Facebook-gruppen arrangerer flyturer der de deler på kostnadene med charter. Administrasjonen av gruppen skjer på frivillig basis.

I løpet av av kort fløy G6 over hundre kjæledyr over Atlanterhavet. I forlengelsen av det oppsto K9 Jets, basert i Birmingham i Storbritannia, med sitt spesielle flyprodukt. Her får dyrene et eget sete (eller kan sitte på fanget) i det som best kan beskrives som luksuriøse omgivelser, sammenlignet med burene de  stor grad var henvist til tidligere.

Prisene i de tre pakkene (til London, New York og Lisboa) som K9 tilbyr starter på rundt 93 000 kroner. Da er drinker inkludert.

Tilbudet er populært. De aller fleste av de oppsatte rutene er nå utsolgt. Om ikke 75 prosent av kapasiteten er solgt en måned i forkant blir reisen avlyst. ©