Virtuoso som nettverket og tilretteleggeren heter opererer under mottoet «Det beste av det beste». På nettsiden deres kommer «404 page not found» om du forsøker å klikke deg inn på de ulike Trump-eiendommene.

En talsmann for selskapet vil dog ikke kommentere det inntrufne.

– Som en regel kommenterer vi ikke våre partnere, eller hvorfor de ikke lenger er det, sier selskapets globale PR-ansvarlig, Misty Belles.

LUKSUS: Virtuoso er størst i sitt slag med tilrettelegging av luksusturer verden rundt.

Det er liten tvil om at dette vil få til dels store konsekvenser for Trump Hotels. Å være til stede i nettverket gir betydelig effekt. Ifølge økonomi-magasinet Forbes har eks-presidentens fra 2019 av tapt mer enn 200 millioner kroner på sine hoteller og lisens-avtaler, samt vel én milliard på sine golfanlegg i Miami og Europa. 

Mye tyder på at utestengningen fra Virtuoso har medvirket til tapene.

Virtuoso anses som det mest prestisjefylte femstjerners hotell- og reise-nettverket i verden, der partnere kun inviteres inn. Her står mer enn 20 000 håndplukkede rådgivere til disposisjon. I tillegg har Virtuoso 2000 reisepartnere, som blant annet inkluderer 1400 hoteller og ferieanlegg.

Alle disse blir vurdert hvert eneste år for å sikre at de fortsetter å leve «crème-de-la-crème» opplevelser, som talskvinnen for Virtuoso sier. Kundeundersøkelser er også en viktig del av Virtuosos evalueringssystem. Skulle for eksempel et hotell eller en andre elementer i et turopplegg ikke svare til forventningene (har du bestilt turen gjennom Virtuoso vil du i etterkant bli bedt om å evaluere den) vil denne informasjonen bli tatt på alvor.

– Vi overvåket dette svært nøye, sier Belle.

– Blir det gitt annet enn toppkarakterer vil vi gå inn og undersøke nærmere.

Og deltakerne i nettverket blir vurdert hvert eneste år, og skulle ikke hotellene eller andre aktører svare til de høye kravene er det rett ut. Mye tyder på at nettopp den skjebnen er blitt Trump-hotellene til del. 

Den gjennomsnittlige kunden på Virtuoso har ifølge Belle en årsinntekt på vel 2,5 millioner kroner.

– Virtuose er ikke utelukkende for de velbemidlede, men et verktøy for dem som anerkjenner kvalitet i alle ledd, understreker Misty Belle. ©