Det nye tilskuddet til eksklusive Belmond Train har fått benevnelsen Suites, der én natts reise vil koste fra vel 57 000 kroner. Ikke for alle, med andre ord.

GJENNOM EUROPA: Belmond tar en togreise gjennom Europa til neste nivå. (Foto: Belmond)

Butler-service

De åtte nye suitene skal bygges på to originale togvogner fra 1920- og 1930-tallet, med fire suiter i hver vogn. Det skal med dette, ifølge operatøren Belmond, «bygges bro mellom togets ikoniske historie og autentiske håndverk med moderne komfort og luksus».

Hver suite vil ha sitt eget private marmorbad og et romslig salongområde, som forvandles til soverom med dobbeltseng eller enkeltsenger. 

Gjestene får 24-timers butlerservice under oppholdet og en gratis kimono og tøfler med hjem.

Et team av franske designere og håndverkere har forvandlet vognene, som vil være inspirert av fire europeiske regioner som toget kjører gjennom: La Forêt-suitene fra Schwarzwald i det sørvestlige Tyskland, som du vil oppleve mellom Praha og Paris. 

La Campagne Suites er inspirert av landskapet mellom Nord-Italia og Frankrikes Cȏte d’Azur. 

KOSTBART: Lekkert, men de nye suitene på Belmond-toget koster. (Foto: Belmond)

Les Montagnes Suites er formet etter Østerrikes Arlberg-massiv, fjelltopper du vil kunne oppleve på vei til Venezia. Les Lacs Suites henspiller på Zug-sjøen i Sveits og Como-sjøen i Nord-Italia. 

Klassisk reise

Det hele  sammenfattes med de mest elegante innslagene i art deco-stil. Suite-klassen kommer i tillegg til de allerede eksisterende Grand Suites, som starter på rundt 76 000 kroner per person per natt, og inkluderer privat bespisning på rommet, gulvvarme, bad med dusj, gratis champagne og privat transport til og fra toget. 

«Rimeligere», klassiske kabiner er også tilgjengelige. Prisen her starter på rundt 28 000 kroner, for to.

Sesongen for Venice Simplon-Orient-Express går fra mars til november, og går til byene Praha, Paris, Cannes, Firenze, Venezia, Roma, Verona, Wien, Innsbruck, Budapest, Bucuresti, Genève, Amsterdam og Brussel. 

12 fenomenale togturer – les HER!

Den mest kjente ruten er den ti-netters lange reisen fra Paris til Istanbul. Den går kun én gang i året.

Da er det bare å begynne å spare til sesongen starter i mars neste år. Du kan lese mer om togene HER. ©

Kilder: CNN, Travel & Leisure