The Flophouze i småbyen Round Top er bygget på resirkulerte fraktcontainere.

– Prosjektet ble født ut fra et ektefølt ønske om å ta vare på naturen, og samtidig skape noe unikt, skriver hotelleieren Matt White på hotellets hjemmesider om prosjektet som har høstet stor internasjonal oppmerksomhet.

STILIG: Mange fine detaljer i de eklektisk utstyrte «hyttene».

Hotellet og White er en del av Recycling The Past, et fellesskap som ser mulighetene i gjenbruk der andre ser skrap. Container-hotellet av resirkulerte containere ble tømt for innhold og deretter utstyrt med soverom og bad. Trevirket, blant annet på veggene, er resirkulert fra Whites egen gård i delstaten New York, samt tømmer hentet fra et destilleri i Kentucky.

For å kunne nyte utsikten ut mot det vide, pastorale landskap rundt Round Top er det satt inn gedigne vinduer berget fra en skole i Philadelphia som var planlagt for riving. 

Mye av interiøret ellers er forsterket av kjøkken-elementer hentet fra et laboratorium i Brooklyn.

– Til benkeplater bruker vi gamle bowlinghallgulv fra Texas, forklarer White.

Les mer om hotellet HER!

– Gulvene er originale, men de dekket med mengder med vintage-gjenstander, tepper, kunst og inventar hentet fra våre reiser over hele kloden, og fantastiske funn fra Round Top unike Antiques Show, forklarer White

– Hver HOUZE er unikt, konkluderer hotelleieren.

Det er for tiden seks containerboliger tilgjengelig for utleie, men flere vil være klare før året er omme. Hver enhet tilbyr også gratis kaffe og te, sprudlende flaskevann fra Topo Chico og meksikansk cola (drikken altså).

For dem som ønsker å ta en dukkert eller dra på fisketur ligger Fayette Lake like ved. Hver enhet har også hengekøye, ildsted og utendørs stoler. Dermed kan du få med deg solens gang og stjernehimmelens glitring når dagen er på hell.

Og for dem som virkelig elsker de ganske unike boforholdene er containerne tilgjengelige for kjøp. Selskapet kan skreddersy en som passer dine spesifikasjoner, og sende den hvor som helst i verden.

Round Top i hjertet av Texas – halvannen time øst for den langt mer kjente storbyen Austin – har for øvrig knapt hundre innbyggere, og anerkjent som den minste i delstaten. 

Containere som boenheter er på ingen måte noe nytt fenomen. I storbyen New York er det flere slike små hus spredt rundt i byen, og den norske arkitekten Magnus Magler Wiggen lanserte for mer enn et tiår siden et fullt utviklet containerhus. ©