En rekke nordmenn tapte tusener av kroner da Tyrkia-spesialisten Detur gikk overende i fjor, og det er neppe mer å hente nå når Aventura Reiser overtar restene av det fallerte selskapet.

Gikk konkurs

– Fra vår side er saken over. Vi har kjøpt navnerettighetene til Detur i Danmark, Norge, Sverige, Finland og så videre. Det er en avtale som er gjort med bobestyrer i konkursboet, sier Aventura Rejsers-sjef Torben K Simonsen til den danske avisen BT.

Antall søknader om reisegaranti til den svenske reisegaranti-myndigheten Kammarkollegiet er rundt 12 000. Etter at charterselskapet gikk konkurs 17. oktober, var det mulig for reisende som hadde lidt tap å søke om erstatning fra reisegaranti-ordningen.

Skadet merkevare

SVT Nyheter har intervjuet flere personer som venter på penger – behandlingstiden er fire til seks måneder og det er ikke sikkert alle som søker får pengene tilbake. Kassa er nå tom.

Torbjörn K Simonsen sier til BT at Aventura Rejser betalte en stor sum til konkursboet og at han forstår frustrasjonen til de som tapte penger. Nå starter arbeidet med å prøve å gjenopprette Deturs blakkede rykte som turoperatør.

– Vi er klar over at Detur-merkevaren er skadet. Det er den oppgaven vi tar på oss, og går ydmykt og målrettet til oppgaven med å gjenopprette Deturs omdømme og sikkerhet, sier Simonsen til svenske SVT. ©