Noen ganger er hotellrommet så deilig at du ikke har lyst å forlate det. Men mat må man jo som kjent ha, og da er det beleilig med en romservice som har en variert og spennende meny.

Det er likevel én rett som topper lista, ifølge Hotels.com.

Voksende trend

Hotellbookings-tjenesten har gjort en inngående undersøkelse av folks hotellvaner, og ikke minst gjort rede for hva folk bestiller til rommet.

Et av funnene er at vi ber om mer roomservice nå enn tidligere. 45 prosent av de spurte hotellene sier tilbudet øker i popularitet. 27 prosent av hotellene i USA sier folk bruker tusen kroner eller mer på denne tjenesten.

– Hotellgjester foretrekker det mer uformelt på hotellrommet enn om de går på restaurant, skriver vi Hotels.com i sin rapport, som også forteller om de mer merkelige bestillingene hotellene får når gjestene blir fysne.

Vil ha det enkle

Folk har forsøkt å bestille alt fra «diettvann» til boller med smeltet iskrem, kokt flaskevann og til og med en hel kulefisk.

Og selv om vi trolig tenker på romservice som bare mat, er det noen få hoteller som også tilbyr litt ekstra, som The Milestone Hotels and Residences i London. De arrangerer en konsert på rommet med utøvere fra The Royal Philharmonic Orchestra.

Il Salviatino i Firenze tilbyr gjestene et bad fylt med prosecco, spumante eller champagne, og Ashford Castle i Irland har en «Lego-butler» som velger ut legosett og leverer dem til rommet.

Men for det meste handler det om mat – og mer enn både pizza, taco, club sandwich  og pommes frites er det – fanfare – hamburger folk flest vil ha servert på rommet.

Enkelt og greit, og for mange an kulinarisk «trygg havn», rett og slett. ©