Det britiske booking-selskapet Titan Travel har satt opp en omfattende liste over verden beste kulturbyer. De har sett på et relativt bredt sett med data og kilder for å komme til konklusjonen, blant annet Time Out og TripAdvisor.

Mange attraksjoner

Med utgangspunkt i dataene tok Titan Travel en enkel skala i bruk, fra én til ti, og på den gikk Granada i Spania til topps som verdens kulturelle hovedstad.

LES MER: Følelser for snø!

– Byen i Spanias Andalucia-region ligger ved foten av Sierra Nevada-fjellene, og er kjent for en unik middelalderarkitektur. Det gjør den til en «hot spot» for alle som søker noe mer enn sol og strand, skriver teamet bak listen, som gir Granada 9,27 av 10 poeng.

Byen scorer også så høyt fordi byen har det høyeste antallet femstjerners restauranter av alle de undersøkte reisemålene.

Mange historiske steder som fenomenale Alhambra, en festning og et palass bygget i det 13. århundre, bidrar også til den høye scoren, samt fantastiske Catedral de Granada, en gotisk kirke fra 1500-tallet.

Gode på mat

På andreplass kommer renessansebyen Firenze, mye takket være sin rike kunst og mote, i tillegg til fantastiske spisesteder. Praha er på tredjeplass på grunn av sine varierte arkitektoniske stilarter. På femteplass ligger San Francisco, som oppnådde høy score takket være «sin unike befolkning, mat og festivaler året rundt, inkludert den mest berømte homseparaden i verden».

Amsterdam når også høyt opp for sitt «mangfold av sære skatter, fra museer viet katter og selvspillende pianoer til fantastiske fotogallerier».

LES MER: Firenze bar kulissene!

Titan navngir ikke bare de beste kulturhovedstedene, men vektlegger også steder der det er mye å finne på, de med de beste spisestedene, flest severdigheter, kunstgallerier, museer, guidete turer og vinsmaking. 

Er du av den aktive typen bør du føre opp Cusco i Peru på aktivteteskalenderen. For den beste maten mener Titan du før unne deg guidete turer i Kyoto, som også ble kåret til det beste stedet for sightseeing. 

Når det gjelder kunstgallerier og museer tok den amerikanske sørstatsbyen Charleston topplasseringen i begge kategorier, mens Firenze ble kåret til det beste valget for både guidete omvisninger og vinsmaking.

Du finner mer informasjon om kåringen HER! ©