Jeg er ingen ringrev når det gjelder lounger. Jeg bruker heller pengene på et overpriset smørbrød enn et par hundre kroner mer for å få tilgang til gratis mat og behagelige sofaer.

Eget konsept

Det bør jeg trolig revurdere, og det er det flere grunner til. Det nevnte smørbrødet er en av dem. For samtidig med at flyprisene stiger må mange av oss – for å gjøre reisen rimeligere – forberede oss på flere mellomlandinger, med ditto mer tid mellom flyvningene.

BEST I ØST: The Club på Terminal 1 ved Hong Kong International Airport er lekker.Slik sett blir plutselig en lekker lounge for noen hundrelapper ekstra ganske attraktiv, med gratis mat og drikke, og i noen tilfeller utstyrt med både dusjer, lekerom for barn, saunaer og hvilerom. I noen tilfeller kan det faktisk være verdt å planlegge reisen ut fra hvor mellomlandingene er, nettopp for å maksimere lounge-opplevelsen.

 

Jeg har opplevd lounger over hele verden, og jeg må innrømme at Virgin Atlantic sin på Heathrow var en liten vekker for hva en lounge kan være.

Jeg hadde rett og slett ikke lyst til å forlate den.

Men videre skal man jo, i noen tilfeller til neste flyplass – og lounge. Og den voksende populariteten til disser «venterommene» er noen tilbyderen Priority Pass har basert sitt konsept på.

Vinner i Wien

Denne «medlemsklubben» som ble grunnlagt i 1992 gir reisende tilgang til flyplasslounger rundt om i hele verden, og hevder å være det største nettverket i sitt slag. Selskapet selger tre klasser av medlemskap direkte fra nettstedet, inkludert Standard (fra rundt cirka tusen kroner i året), Standard Plus og Prestige, som hver gir ulike tilgangsnivåer. 

En fjerde klasse medlemskap, Select, er inkludert med visse kredittkort.

For første gang har Priority Pass lansert sin Priority Pass Excellence Awards, som skal bidra til å fremheve de beste loungene og opplevelsene der. Hele 379 966 medlemsvurderinger og anmeldelser er med i bedømmelsen, på tvers av et bredt spekter av kriterier, inkludert kvalitet på fasiliteter, kundeservice, utvalg av mat og drikke og generell tilfredshet.

LES MER: Ta en weekend i Wien!

Og vinneren i 2024: Vienna Lounge, på Terminal 1 på Wien lufthavn Østerrike. «Takket være dusjfasiliteter, konferanseområder og TV-skjermer, er det en favoritt for både familier og forretningsreisende», står det blant annet i bedømmelsen, som du kan lese mer om HER!

Andre vinnere

Asia–Stillehavet: Chase Sapphire Lounge av The Club, Terminal 1, Hong Kong International Airport, Hong Kong

Europa: Vienna Lounge, Terminal 1, Wien lufthavn, Østerrike

Vinner Latin-Amerika og Karibia: Advantage VIP Lounge, Curitiba Afonso Pena International, Brasil

Midtøsten og Afrika: Petra Lounge, Amman Queen Alia internasjonale lufthavn, Jordan

Nord-Amerika-vinner: VIP Lounge Aguascalientes, Jesus Teran Peredo International, Mexico

Du kan lese mer om prisene og de enkelte laugene HER!