Frem til pandemien utgjorde helgeturer – eller såkalt «city break» – en stor del av det norske og internasjonale reisemønsteret. 

Rimelig i vest

Nå tyder mye på at denne delen av reisevirksomheten opplever et tilbakeslag.

Det skyldes flere ting, først og fremst økonomi. Inflasjon, høyere strøm- og flypriser, og tilsvarende stigning i prisene på hoteller og spisesteder er blant årsakene til den noe dempede entusiasmen for storbyferie.

Det britiske postvesenet overvåker feriemarkedet, og har gjennom sin ferierapport «Holiday Money Report» sett på hvor du får mest for feriepengene.

LISBOA: Les om «Den hvite byen» HER!

Gjennom sin undersøkelse har de funnet ut at for første gang på 15 år er byer i Vest-Europa rimeligere enn byer i øst. I undersøkelsen er Athen og Lisboa byene det er rimeligst å reise til for en helgetur. 

Tyrkia prisgunstig

Undersøkelsen bemerker særlig at det er halvparten så dyrt å reise til Athen, sammenlignet med Paris, der prisene i år har steget med 25 prosent sammenlignet med året før.

Og selv om byer som Riga, Krakow og Budapest gir besøkende mye for pengene gir likevel Lisboa mer for pengene.

Av rimeligere byer nevner rapporten også byene Praha, Madrid, Berlin, Dubrovnik og faktisk Roma. Av land er fortsatt Tyrkia svært prisgunstig. Den samme gjelder Cape Town m du skal langt avgårde, mens Island, Barbados og Dubai befinner seg i den andre enden av skalaen.

De dyreste byene er Amsterdam og Venezia.

Les mer om funnene i «Holiday Money Report» HER! ©