Ifølge Apollo vil syv av ti  av deres reisende besøke en gresk by eller øy i sommer. Det er også i dette ferielandet reisearrangøren utvider tilbudet mest.

Nytt Mondo-hotell

– Hellas er reisemålet desidert flest velger å reise tilbake til år etter år, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo i en pressemelding.

Apollo har allerede 40 reisemål i Hellas og over 700 hoteller på menyen.  I sommer utvides porteføljen ytterligere, blant annet med flere feriebyer langs den idylliske Preveza-kysten, samt regionen Epirus inne på fastlandet.

Også på Korfu setter Apollo et nytt reisemål på kartet sitt: Sidari, på øyas nordkyst. Her åpner turoperatøren i tillegg det splitter nye Oceanis Beach Corfu, et såkalt Mondo Selected-hotell,

Flere konsepthoteller

Ellers utvider Apollo tilbudet i Kroatia, med reiser til blant annet Omis Riviera, et område sør for Split. Den tidligere «piratbyen»  med samme navn ligger omgitt av flotte fjell og grønne skoger ved utløpet av elva Cetina, og er kjent for sin vakre gamleby med smale gater og tradisjonelle steinhus.

På Kypros blir det i sommer to nye byer å velge imellom – strandbyen Pafos og storbyen Limassol.

– Med 300 soldager i året kan du både tyvstarte og forlenge sommeren her, sier Rivera.

– I tillegg kan vi nå tilby ulike typer feriebyer, enten du ønsker deg en tilbakelent og rolig ferie eller en ferie spekket med opplevelser og høyere puls, sier Rivera.

At ønsket om og behovet for skreddersydde ferieopplevelser tilpasset ulike livsfaser og personlige preferanser øker er noe Apollo er oppmerksom på. Av den grunn blir det stadig nye konsepthoteller under Apollo Mondo-paraplyen – deriblant det splitter nye familiehotellet Caldera Beach på Kreta.

Stor variasjon

Reisearrangøren utvider også satsingen for sine godt voksne reisende gjennom reisekonseptet Apollo Silver. I tillegg til å slippe nye Silver-reiser til flere populære reisemål, lanserer reisearrangøren nå også temabaserte event-uker med gastronomi, trening og dans.

– Aldersgruppen 55 + har aldri vært mer eventyrlystne eller aktive enn nå, sier Rivera.

Hun mener de vil reise, oppleve, oppdage og dyrke egeninteresser – både på egenhånd og blant likesinnede. 

– Det tok vi med i betraktningen da vi utviklet Apollo Silver, for her er programmet like bredt som valgfriheten er stor – i tillegg til tilpassede aktivitets- og utfluktsprogram, seier hun.

Mer tilrettelegging med andre ord. Det skjer blant annet med seniorreiseledere og generøse singelromsrabatter for de som reiser på egenhånd. 

– Skulle du foretrekker å dyrke én interesse i ferien vil event-ukene være midt i blinken, da disse tar for seg ett spesifikt tema, forklarer Rivera.

Noe for enhver smak, om vi tolker Apollos pressemelding riktig. ©