Det er snakk om Det store barriererevet – Great Barrier Ree –  som igjen er rammet av utbredt korallbleking, ifølge australske myndigheter.

Korallbleking innebærer at korallene mister sine farger, som skyldes høy vanntemperatur. Fenomenet skjer når koralldyrene kvitter seg med alger som de er avhengig av for å overleve. Det kan føre til alvorlige skader på revet.

Det 2300 kilometer lange Great Barrier Reef står på Unescos verdensarvliste. Den siste uken har temperaturene i havet utenfor østkysten av Australia ligget på mellom 0,5 og 2 grader over gjennomsnittet.

– Bleking har blitt oppdaget over hele nasjonalparken. Den er utbredt, men varierende, på tvers av flere regioner, og varierer i påvirkning fra mindre til alvorlig, sier myndighetene i sin ukentlige oppdatering.

Australian Marine Conservation Society sier rapporten er katastrofale nyheter.

Korallbleking har rammet 98 prosent av Great Barrier Reef, verdens største korallrev, siden 1998. Revet er også utsatt for skade fra sykloner og sjøstjerner som spiser korallene. Begge faktorene forverres i takt med klimaendringene. ©