Det er trolig ikke uventet at byen med kanalene, palassene, sitt eksotiske karneval og romantiske broer ifølge studien utført av Mabrian er klodens mest romantiske sted.

Italia dominerer 

OVERSIKT: Fem italienske reisemål på listen.

Mabrian følger reiselivet tett, og har sett på en rekke parametere knyttet til sosiale medier. Her har analyseselskapet funnet ut at Venezia er stedet folk flest forbinder med romantikk.

LES MER: Venezia – eventyrenes by!

I forkant av Valentinerdagen fulgte Mabrian omtaler på sosiale nettverk av spesifikke romantiske ord for alle reisemål selskapet overvåker, med fokus på innhold publisert i løpet av 2022.

Studien identifiserte ellers at de ti mest romantiske stedene ligger i seks ulike land – og hele fem av dem i Italia. Eller befinne de seg i Hellas, Maldivene, Tsjekkia, Frankrike og Tyrkia. 

Sanntidsanalyse

De mest romantiske stedene ifølge brukernes omtale på sosiale medier er altså Venezia og Roma i Italia, etterfulgt av Santorini i Hellas, Maldivene og Palermo i Italia.

Mabrians sanntids dataanalyse gir ellers verdifull innsikt i turisme-trender, som er særlig nyttig for beslutningstakere i reiselivsbransjen og andre som lever av turisme. Selskapet utfører også blant annet analyser av sosiale medier med informasjon om forbruksmønstre og oppfatninger av sikkerhet. ©