SOMMERKLAR: Direktør Atle Hovi tror på en strålende sommer i høyfjellet. Her med sin legendariske far Steinar (som døde i 2013) på sokkel utenfor Radisson-hotellet. Foto: Bjørn Moholdt)

I første runde åpner konsernet for utleie av hytter og leiligheter, som de anser som mest trygt. Ved skoleslutt 19. juni gjenåpnes Bergo hotell, og fra fellesferien 10. juli står Radisson klar med sine 130 rom klar.

De som før tok en uke i syden bestiller nå en base for ei uke.

De permitterte vil gradvis komme tilbake i jobb.

– Vi har nøye gått gjennom alle rutiner for å hindre smitte og vite at alt er trygt, sier direktør Atle Hovi til avisen Valdres.

Det skal installeres plexiglass i resepsjonen, forsikrer han.

– Alt blir nøye rengjort for hver gang og vi har den avstanden som kreves i sommerparken. Når det gjelder rom, hytter og leiligheter har vi etablert gode rutiner for renhold og matservering for å hindre smitte og gjøre dette trygt, sier Hovi, som ser en ny trend i bestilling av hytter og leiligheter.

De som før tok en uke i syden bestiller nå en base for ei uke. De ønsker å bruke området for turer og utflukter.

– Vi tror dette kommer til å bli en kjempesommer. Ved at folk ikke kan reise utenlands bestiller folk nå ferie i Norge, og veldig mange vil til fjells, forteller Hovi.

Han mener det går mot tidenes sommer.

Krisepakka hjalp hotellkjempen i fjellheimen ut av den verste krisa, som også ga den drevne hotelldirektøren en liten lærepenge.

– Vi har lært å kutte kostnader og være fleksible. Verden er hele tiden i endring og vi må tilpasse oss. Vi har også lært oss å tviholde på følgende setning: Dette skal vi klare! konkluderer Atle Hove. ©