Hostal de Pinós har holdt det gående som serveringssted siden 1524, da de første gjestene ble invitert inn.

Feiret med tradisjonsrett

Noen restauranter stenger dørene kort tid etter åpning, andre holder det gående i årevis. I dette tilfellet i hundrevis av år.

GAMLE MURER: Lenge betjente dette stedet pilegrimer på vandring gjennom Catalonia.

Hostal de Pinós er i så måte et landemerke. Restauranten ligger i Solsonès i Catalonia og har vært åpen i fem århundrer, og kunne i slutten av september feire 500-årsjubileum.

Som navnet indikerer, tilbød Hostal de Pinós opprinnelig overnatting, samt en skål med suppe eller en tallerken med kjøtt til gjestene. Men på 1970-tallet sluttet stedet å operere som vandrerhjem og har siden kun servert mat og drikke.

Jubileet ble feiret med en messe, skuespill, foredrag om stedets historie og ved at deltakerne fikk servert noen av områdets tradisjonelle retter, som har stått på menyen de siste fem århundrene.

Uslåelig 

Hostal de Pinós ligger på toppen av en høyde, ved en utskåret stein, som markerer plasseringen av Catalonias geografiske sentrum. Beliggenheten gjør at folk på tur, syklister og motorsyklister ofte stopper her for en matbit.

Siden dagens eiere overtok stedet har ikke mye endret seg, ifølge eier Mònica Segués.

– VI fortsetter å tilberede tradisjonelle katalanske retter, fordi det fungerer, sier hun til Catalan News.

– Da vi overtok restauranten for 22 år siden trodde vi ærlig talt ikke den skulle passere 500 år, men når det nå skjer er det jo ganske spennende.

Selv om Hostal de Pinós trekker på årene er restauranten med andre ord fortsatt i full gang.

– Jeg tror Hostal de Pinós er bedre stilt enn noen gang tidligere, og bør settes mer pris på. Det er jo vanskelig å hamle opp med en restaurant som serverer mat laget av lokale råvarer som den har gjort i 500 år! ©