Allerede fra 29. mai kunne dansker reise til Norge, og fra 16. juni starter Color Line og DFDS flere av rutene som har vært stengt siden midten av mars. Nå har bestillingene rast inn, noe som trolig  skyldes at dansker fritt kan reise på ferie til Norge fra 15. juni.

Color Line seiler mellom Hirtshals i Danmark og Kristiansand og Larvik.

Nordmenn kan reise til Danmark, dog med den forutsetning at de må ha bestilt minst seks overnattinger. Det gjelder ikke København, der ingen besøkende utenfra foreløpig får overnatte.

Sammenlignet med juli i fjor melder Color Line melder nå om nesten en firedobling av bookingene fra Danmark til Norge i juli, sammenlignet med juli i fjor.

Administrerende direktør i Color Line, Henrik Renneberg, gleder seg over danskenes lyst til å feriere i Norge.

– Vi ser ytterligere et enormt potensial i markedet, siden det fortsatt er mange som ennå ikke har lagt planer for sommeren, sier han til den danske avisen Børsen.

Dette er også godt nytt for Color Line, som er blant coronakrisens store tapere. Det kan også være godt nytt for et norsk reiseliv, som nå i hovedsak må basere seg på innenriks turisme.

Den svake norske kronen gjør også sitt til at danskene i sommer får mer for pengene i Norge enn noensinne.

Danskene utgjorde kun fem prosent av utenlandske sommerturister i Norge, viser tall fra Innovasjon Norge. De hadde også lavest døgnforbruk med 725 kroner, noe som var en nedgang fra 930 kroner året før, ifølge NTB.

Nordmenn på den andre siden sto i 2019 for over 2,3 millioner overnattinger i Danmark, som gjør Norge til det nest største markedet etter Tyskland. ©