Å finne den riktige billettprisen kan være en utfordring Når er det billigst? Når stiger prisene, og når synker de? Nå mener Google Flights å ha funnet det «gylne øyeblikket», takket være bruken av ny teknologi.

Optimalt tidspunkt

Bookingsselskaper bruker mye energi på å finne det beste tidspunktet for å bestille den billigste flybilletten. Det gjør de blant annet ved å knuse historiske data for å se mønstre og lage prognoser, men det er alltid svingninger fra år til år. 

Da Google nylig oppdaterte sine funn med data fra de første syv månedene i år, fant tallknuserne at de fleste trendene fra 2022 fortsetter inn i 2023, med to bemerkelsesverdige unntak.

Ved bestilling av flyreiser for den kommende julesesongen, for eksempel, vil gjennomsnittsprisene være lavest 71 dager før avgang, sammenlignet med fjorårets anslag om at prisene ville være lavest bare 22 dager før avgang. 

Ifølge Google Flights er det optimale tidspunktet for å bestille en flyreise til helgen rett før jul i år være de første dagene i november.

Pengene tilbake

– Det solide skiftet på syv uker er egentlig en kurskorreksjon, forklarer James Byers, som er gruppeproduktsjef for Googles flysøketjeneste Flights – etablert i 2011. 

– Fjorårets spådom var basert på data som inkluderte 2020, som i ettertid viste seg å være «ikke var den beste indikatoren på hva du kan forvente fremover», sier Byers. 

For dette året ekskluderte teamet hans 2020 fra datasettet.

Mantraet om å bestille tidlig er fortsatt gjeldende, ifølge Byers. For transatlantiske reiser er det snakk om 72 dager eller mer før avgang.

– Vi ser nå at prisene ikke på noe tidspunkt lenger faller før avgang, og vil generelt stige fra ti uker før avgang, sier Byers. 

Google har nå lagt inn en prissporings-funksjon i Flights for reisende som vil varsles når prisene faller. Du kan sette opp sporing på spesifikke dager eller på sporing av «alle datoer» og motta e-post om det blir prisfall i løpet av de neste tre til seks månedene.

Og for dem som sliter med å ta risiko vil noen søkeresultater fra Google Flight nå komme med prisgaranti, som betyr at Google er så sikker på at prisen som vises ikke faller før avreise at den vil refundere differansen om det skjer. ©
Kilder: Fortune, Yourstory, Bloomberg