I stedet skal rederiet seile til andre reisemål i Middelhavet.

Erstatter Venezia-anløp

Som det første av de store globale cruiseselskapene stopper Norwegian Cruise Line sine anløp til en av Italias og Middelhavets største turistattraksjoner, ifølge bransjemediet Travel Weekly (TW).

Det er ikke klart om det kun er Norwegian Cruise Line selv som ikke vil besøk Venezia, eller også de to andre rederiene i Norwegian Cruise Line Holding – Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises.

LES MER: Slik bomavgiften i Venezia!

NCL vil uansett stoppe seilingene til Venezia allerede i år. En viktig bakgrunn ifølge TW er at Venezia har forbudt store cruiseskip å legge til kai i lagunen, et forbud som betyr at de i stedet må legge til kai i en industrihavn et stykke unna Venezia. 

Herfra må rederiene sørge for transport av sine passasjerer med for eksempel mindre båter til og fra sentrum av Venezia.

– Det vil innebære en standard under det vi ønsker å levere våre passasjerer, sier NCL i sin kunngjøring.

Rederier vil erstatte planlagte Venezia-anløp med blant annet italienske Ravenna, som ligger 150 kilometer sør for Venezia, eller for eksempel Rijeka og Zadar i Kroatia eller Koper i Slovenia – alle på den andre siden av Adriaterhavet.

Innfører inngangspenger

Det er uklart hvor mange anløp NCL hadde planlagt i Venezia i år. Også for neste år er anløp til Venezia fjernet ved Norwegian Cruise Line.

Norwegian Cruise Line Holding har tre rederier i sin portefølje – hoved-produktet Norwegian Cruise Line (19 cruiseskip), feet noe mer eksklusive Oceania Cruises (syv skip) og high-end-rederiet Regent Seven Seas Cruises (fem skip). 

LES MER: Venezia på fareliste!

Konsernet har rundt ti prosent av det globale cruisemarkedet på over 31 millioner årlige passasjerer.

Venezia, som i årevis har klaget på at byen føles overkjørt av turister, mottar rundt 25 millioner turister årlig. I runde tall regnes 80 prosent av de besøkende som kun endags-turister,.

På 29 utvalgte dager innfører Venezia fra i år av et gebyr for endagsturister som ikke overnatter i Venezia. Det vil også inkludere cruiseturister. Den nye «skatten» skal gi «en balanse mellom å bevare hverdagslivet i Venezia for byens innbyggere og samtidig gi byens besøkende en ekstraordinær opplevelse», sier myndighetene. ©