et var Costa Ricas turistminister Gustavo Segura som fredag ​​kom med kunngjøringen. Grensene åpnes 1. november. Bakgrunnen er behovet for å gjenopplive landets turistindustri, som utgjør mer enn 600 000 jobber i det lille landet.

Covid-kravet frem til nå har vært at innreisende må fremvise en negativ test før de slipper inn. Costa Rica begynte en delvis gjenåpning fra 1. august for reisende fra utvalgte amerikanske stater med lave infeksjons-rater.

Segura sier beslutningene om å oppheve testkravene følger en uttalelse fra den pan-amerikanske helseorganisasjonen (PAHO) 9. oktober om at den anser tester og karanter for unødvendige for gjenopptakelse av internasjonale reiser.

Likevel bemerket turistministeren at bærekraften i den nye politikken vil avhenge av utviklingen av pandemien i landet. Han oppfordret derfor reiselivsbedrifter til å fortsette med «forpliktende forebyggings-protokoller».

Han ber også besøkende om å «praktisere turisme på en ansvarlig måte».

Besøkende vil fremdeles bli bedt om å fylle ut et elektronisk helseskjema før ankomst, og inneha internasjonalt godkjente reise- og helseforsikringer, eller kjøpe den i Costa Rica.

Costa Rica, med rundt fem millioner innbyggere, har frem til nå vel 103 000 Corona-smittede (økende, 201 per 100 000) og 1280 døde. ©