Ifølge gallupundersøkelsen utført av Kantar Media bruker nordmenn i stor grad sparepenger, bufferkonto og lønnsinntekt til å finansiere sommerferien.
Skal reise uansett
– Det virker som vi bestiller reiser vi har råd til og hovedsakelig bruker oppsparte midler og feriepenger, ikke kreditt, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen i en pressemelding.
Om vi skal tro tallene er det rundt halvparten av oss som ikke lar seg påvirke av høyere rente, svak krone og andre utenforliggende årsaker som gjør at vi har mindre å rutte med. Undersøkelsen viser at flertallet (53 prosent) uansett skal reise utenlands.
Når nordmennene blir spurt om hvordan de skal finansiere sin neste ferie, fordeler svarene seg slik:
- Langsiktig sparing/bufferkonto (39 prosent)
- Lønnsinntekt/kredittkort (29)
- Feriepenger (22)
- Annet (5)
- Lån (2)
- Vet ikke (1)
Få usikre
– Nordmenn prioriterer reising høyt etter flere år med pandemi og restriksjoner, menerMørk-Løwengreen.
50 prosent av nordmennene i undersøkelsen svarer at ferieplanene ikke er påvirket av økonomien, forteller Mørk-Løwengreen.
14 prosent er usikre på om de skal endre reiseplanene sine, mens 36 prosent sier de kommer til å gjøre noen endringer.
Av dem som kommer til å gjøre endringer, er det liten vilje til å droppe utenlandsferien helt. Vi er alene i Norden om å foretrekke å kutte ned på antall reiser framfor å velge å feriere innenlands i år.
- 14 prosent av dem som svarer ja på at reiseplanene endres i sommer, velger å dra på færre reiser.
- 9 prosent velger å feriere innenlands
- 9 prosent velger et rimeligere feriemål
- 8 prosent velger å dra på en kortere ferie
– De som er ekstra prisbevisste velger for eksempel Tyrkia og Bulgaria, hvor du får mye for pengene. Ønsker du å gjøre et skikkelig feriekupp, så kast deg på en restplass nå! konkluderer Anne Mørk-Løwengreen. ©