Internasjonalt reiseliv er inne i sin verste krise noensinne, og Hellas er blant landene som benytter anledningen til en gjennomgang av hvordan landets turisme bør se ut på andre siden av Corona.

I en rapport gjengitt av det nettstedet Greek Travel Pages (GTP) oppfordrer den norske feriefavorittens nasjonalbank landet fremover å satse på mer velbeslåtte gjester.

– Dette er sjansen for Hellas å bevege seg vekk fra masseturismemodellen, skriver nasjonalbanken i studien.

I den samme gjennomgangen anslår banken at landet har tapt 15 milliarder euro så langt under krisen, som tilsvarer 150 milliarder kroner. Det skyldes i stor grad at 80 prosent av de utenlandske turistene uteble i 2020.

I nasjonalbankens analyse pekes det på at masseturisme er sesongavhengig og ustabil, og det anbefales at Hellas i stedet henvender seg til rikere turister. 

– Flere luksushoteller, oppgraderte flyplasser, havner og marinaer er fremtiden, ifølge studien

En ny undersøkelse fra Norsk Coronamonitor viser at sju av ti nordmenn frykter at sommerferien neste år blir påvirket av Corona-situasjonen.

Andelen som nå sier ja har økt med 30 prosent-poeng på et halvt år. I juni var det 41 prosent som svarte at de fryktet at ferien neste år ville bli påvirket av Corona. ©