Foreløpig er flyplassen kun åpnet for innenriks trafikk, men det er allerede satt opp flyvninger fra en rekke amerikanske byer

Mange attraksjoner

Det mer andre ord bare et tidsspørsmål før det også blir flyvninger direkte fra Europa til byen som bare ligger 130 kilometer fra den internasjonale flyplassen  i Cancún. Inntil videre er det flyvninger til Tulum fra større meksikanske byer som Mexico by, Guadalajara og Tijuana.

Tulum ligger noen få mil fra Playa del Carmen, som er det største reisemålet for reisende fra Europa. Langs stranden fra feriebyen til Tulum ligger det en rekke store ferieanlegg, men den største attraksjonen er strendene – omtalt som noen av de vakreste i verden.

Av de norske turoperatørene er det bare TUI som har direkte flyvninger til Mexico. Les mer HER!

Koblet til toget

Ved stranden ligger også en av de store attraksjonene i landet – Maya-ruiner som det finnes en rekke av på Tucatan-halvøya.

Det nye Maya-toget sveiper også forbi Tulum – et turisttog som skal gå i en sirkelrute langs kysten av Yucatan, og der deler av ruten nylig ble åpnet. Etter planen skal det 1500 kilometer lange toget være ferdigstilt i februar i år, men det blir det neppe. 

Toget vil forbinde fem meksikanske delstater – Chiapas, Tabasco, Campeche, Yucatán og Quintana Roo – når den er fullt i drift. Les mer om toget HER! ©