Lufthansa-selskapet Discover Airlines står bak direkteruten fra Frankfurt til Alta.

Første direkterute

I tillegg til krefter i Alta har Avinor spilt en viktig rolle i å utvikle tilbudet.

– Alta fortjener bedre tilgjengelighet mot viktige markeder for det lokale reiselivet, sier Martin Langaas, ruteutviklingssjef i Avinor, i en pressemelding. 

LES MER: På reinflytting i Finnmark!

Ruten fra en av Europas største flyplasser åpner ifølge Langaas opp for et helt nytt reiselivseventyr for hele Finnmark. Ruten er den første direkte ruteflyforbindelsen mellom Europa og Finnmark. 

Jomfruturen blir 19. desember 2024, og ruten er rettet mot ferie- og fritidsreisende fra Tyskland, Italia og andre land på kontinentet.

Endrer mye

– Sammen med Evenes lufthavn (mellom Harstad og Narvik), som vi kun flyr til om sommeren, blir dette vårt andre reisemål i Norge, sier kommersiell direktør i Discover Airlines, Helmut Wölfe

Han mener dette gjenspeiler regionens popularitet, spesielt blant reisende fra Tyskland, og at den nye ruten fra Frankfurt til Alta er en anerkjennelse av Alta og Finnmarks unike tiltrekningskraft og potensial i reiselivsmarkedet. 

LES MER: Mat og moro i Gargia!

– Dette er en stor milepæl for reiselivsnæringen i Altaregionen, og for hele lokalsamfunnet, fastslår også reiselivssjef i Visit Alta, Katja Pettersen. 

For reiselivet helt nord i Norge har tilgjengelighet alltid vært en stor utfordring.

– Men denne nye ruten er en «gamechanger», konkluderer Pettersen.

Om ruten: Discover Airlines vil operere ruten med to ukentlige avganger i hver retning gjennom vintersesongen 2024/25. Flyvningene går på torsdager og søndager, med avgang fra Frankfurt kl. 09:05 og ankomst i Alta kl. 12:40. 

Returflygningene fra Alta er kl. 13:25, med ankomst Frankfurt kl. 16:50. Flytiden er beregnet til tre timer og 35 minutter fra Frankfurt til Alta, og 3 timer og 25 minutter på returen. ©